[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: نمایه ها
..
  اعضای هیات تحریریه بر اساس حروف الفبا

دکتر مجتبی احسانی فر

دکتر زهرا خزیر

دکتر عزیزاله دهقان

دکتر علی دهقانی

دکتر نرجس هزار

دکتر فرزان مددی زاده

دکتر حامد محمدی

دکتر محمد محمدی

دکتر حمیدرضا مجیدیانی

دکتر نورالدین نیکنام

دکتر کرامت‌الله رحمانیان

دکتر بهاره شاطری امیری

دکتر نادر شریفی

..
مشابهت یاب سمیم نور
..
:: دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) ::
جلد _VOLUME__1 شماره __ISSUE_1_ صفحات 145-__LP_11_ برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر چاقی القا شده تحث رژیم غذایی پر چرب بر پروفایل لیپیدی، شاخص های استرس اکسیداتیو و آپوپتوز سلولی در موش های صحرایی مدل ویستار و رده سلولی سرطان تخمدان
عاطفه سپهریان1 ، رضا متقی پور1 ، جلیل مشاری2، احمد قاسمی*3
1- گروه ژنتیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ازاد اسلامی واحد نیشابور، نیشابور، ایران،
2- گروه اطفال، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران،
3- گروه بیوشیمی-تغذیه -صنایع غذایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران، دانشگاه علوم پزشکی گناباد ، ghasemi.a51@gmail.com
چکیده:   (250 مشاهده)

 هدف: هدف اصلی تحقیق پیش رو، تعیین اثرات چاقی القا شده به وسیله رژیم غذایی پرچرب (HFD)  بر پروفایل لیپیدی و استرس اکسیداتیو  در نمونه پلاسما و تخمدان موش های صحرایی ویستار و بررسی اثرات ضد آپوپتوزی آن در سلول های سرطان تخمدان است. مواد و روش: در مطالعه حیوانی،  موش‌های صحرایی ماده نژاد ویستار به دو گروه تغذیه شده با HFD و تغذیه شده بارژیم غذایی کنترل استاندارد (SCD)تقسیم شدند. پس از 14 هفته موش ها در دو گروه از لحاظ وزن،  فاکتور های بیوشیمیایی، شاخص های استرس اکسیداتیو و برش بافت تخمدان با یکدیگر مقایسه شدند. همچنین در مدل کشت سلولی اثر نمونه سرم گرفته شده از دو گروه بر روی مهار آپوپتوز سلولی در سلول های SKOV3 مورد بررسی شد نتایج:  تغییرات قابل توجه در براش تخمدان دو گروه مشاهده شد. تغذیه با HFD  باعث افزایش وزن موش ها(P ˂0.01) ،  سطح قند(P ˂0.05)  و تری گلیسیرید(P ˂0.01)  نسبت به SCD شده است. همچنین سطوح بالایی از MDA
( 6.1 nmol /gr tissue±131.5در مقایسه با کنترل 5.4±72.4) و کاهش فعالیت آنزیم های سوپراکسید دسموتاز  (SOD) (525.3±33U/min/gr tissue در مقایسه با کنترل189±23  )  و کاتالاز CAT) (((7.2±1.6 U/min/gr tissue در مقایسه با کنترل16.2±2.3  )  در تخمدان موش های تغذیه شده با HFD نسبت به SCD  مشاهده شده است.نتایج اندازه گیری این شاخض های استرس اکسیداتیو در نمون پلاسما نیز تفاوت ها را نشان می دهد.  تیمار سلولی با نمونه سرم موش های تغذیه شده با HFD  به طور قابل توجه ای باعث مهار آپوپتوز سلولی شده است. نتیجه گیری: در مجموع، یافته‌های این مطالعه نشان داد که چاقی ناشی از HFD از طریق تغییر در پروفایل لیپیدی و شاخص های استرس اکسیداتیو بر پیشرفت سرطان تخمدان اثر گذار است.
واژه‌های کلیدی: چاقی، پروفایل لیپیدی، استرس اکسیداتیو، و آپوپتوز سلولی، سرطان تخمدان
متن کامل [PDF 704 kb]   (50 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/5/21 | پذیرش: 1403/9/6 | انتشار: 1403/9/6
فهرست منابع
1. Avgerinos, K.I., et al., Obesity and cancer risk: Emerging biological mechanisms and perspectives. Metabolism, 2019. 92: p. 121-135. [DOI:10.1016/j.metabol.2018.11.001] [PMID]
2. Siegel, R.L., A.N. Giaquinto, and A. Jemal, Cancer statistics, 2024. CA: a cancer journal for clinicians, 2024. 74(1):12-49. [DOI:10.3322/caac.21820] [PMID]
3. Khandekar, M.J., P. Cohen, and B.M. Spiegelman, Molecular mechanisms of cancer development in obesity. Nature Reviews Cancer, 2011. 11(12): 886-895. [DOI:10.1038/nrc3174] [PMID]
4. Tworoger, S.S. and T. Huang, Obesity and ovarian cancer. Obesity and cancer, 2016: 155-176. [DOI:10.1007/978-3-319-42542-9_9] [PMID]
5. Zuo, T., M. Zhu, and W. Xu, Roles of oxidative stress in polycystic ovary syndrome and cancers. Oxidative medicine and cellular longevity, 2016. 2016(1): 85-89. [DOI:10.1155/2016/8589318] [PMID] []
6. Macciò, A. and C. Madeddu, Inflammation and ovarian cancer. Cytokine, 20. 58(2) : 133-147. [DOI:10.1016/j.cyto.2012.01.015] [PMID]
7. Al-Wahab, Z., et al., Metformin prevents aggressive ovarian cancer growth driven by high-energy diet: similarity with calorie restriction. Oncotarget, 2015. 6(13): p. 10908. [DOI:10.18632/oncotarget.3434] [PMID] []
8. Onstad, M.A., R.E. Schmandt, and K.H. Lu, Addressing the role of obesity in endometrial cancer risk, prevention, and treatment. Journal of Clinical Oncology, 2016. 34(35): 4225-4230. [DOI:10.1200/JCO.2016.69.4638] [PMID] []
9. Hao, Y., et al., Reassessing the causal role of obesity in breast cancer susceptibility: a comprehensive multivariable Mendelian randomization investigating the distribution and timing of exposure. International journal of epidemiology, 2023. 52(1): 58-70. [DOI:10.1093/ije/dyac143] [PMID] []
10. Baumann, K.E., et al., High-fat diet and obesity are associated with differential angiogenic gene expression in epithelial ovarian cancer. Gynecologic Oncology, 2023. 179: 97-105. [DOI:10.1016/j.ygyno.2023.11.002] [PMID] []
11. Louie, S.M., L.S. Roberts, and D.K. Nomura, Mechanisms linking obesity and cancer. Biochimica et Biophysica Acta (BBA)-Molecular and Cell Biology of Lipids, 2013. 1831(10): 499-508. [DOI:10.1016/j.bbalip.2013.02.008] [PMID] []
12. Stępień, S., et al., The role of selected adipocytokines in ovarian cancer and endometrial cancer. Cells, 2023. 12(8): 1118. [DOI:10.3390/cells12081118] [PMID] []
13. Bocian-Jastrzębska, A., A. Malczewska-Herman, and B. Kos-Kudła, Role of leptin and adiponectin in carcinogenesis. Cancers, 2023. 15(17): 4250. [DOI:10.3390/cancers15174250] [PMID] []
14. Saeidi, J., et al., Dietary fats promote inflammation in Wistar rats as well as induce proliferation, invasion of SKOV3 ovarian cancer cells. Journal of food biochemistry, 2020. 44(5): e13177. [DOI:10.1111/jfbc.13177] [PMID]
15. Batista, L., T. Gruosso, and F. Mechta-Grigoriou, Ovarian cancer emerging subtypes: role of oxidative stress and fibrosis in tumour development and response to treatment. The international journal of biochemistry & cell biology, 2013. 45(6): 1092-1098. [DOI:10.1016/j.biocel.2013.03.001] [PMID]
16. Lasker, S., et al., High-fat diet-induced metabolic syndrome and oxidative stress in obese rats are ameliorated by yogurt supplementation. Scientific reports, 2019. 9(1): 20026. [DOI:10.1038/s41598-019-56538-0] [PMID] []
17. Jelic, M.D., et al., Oxidative stress and its role in cancer. Journal of cancer research and therapeutics, 2021. 17(1): 22-28. [DOI:10.4103/jcrt.JCRT_862_16] [PMID]
18. Tug, T., et al., Comparison of serum malondialdehyde levels determined by two different methods in patients with COPD: HPLC or TBARS methods. Laboratory Medicine, 2005. 36(1): 41-44. [DOI:10.1309/WTEET9TJ2LUMB3C3]
19. Khan, R.A., Protective effects of Sonchus asper (L.) Hill,(Asteraceae) against CCl 4-induced oxidative stress in the thyroid tissue of rats. BMC complementary and alternative medicine, 2012. 12: 1-8. [DOI:10.1186/1472-6882-12-181] [PMID] []
20. Timmers, S., et al., Differential effects of saturated versus unsaturated dietary fatty acids on weight gain and myocellular lipid profiles in mice. Nutrition & diabetes, 2011. 1(7): e11-e11. [DOI:10.1038/nutd.2011.7] [PMID] []
21. Mohammadi, A.A., et al., Effects of probiotics on biomarkers of oxidative stress and inflammatory factors in petrochemical workers: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. International journal of preventive medicine, 2015. 6(1): 82. [DOI:10.4103/2008-7802.164146] [PMID] []
22. Yadav, H., S. Jain, and P.R. Sinha, Oral administration of dahi containing probiotic Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus casei delayed the progression of streptozotocin-induced diabetes in rats. Journal of Dairy Research, 2008. 75(2): 189-195. [DOI:10.1017/S0022029908003129] [PMID]
23. Ulla, A., et al., Supplementation of Syzygium cumini seed powder prevented obesity, glucose intolerance, hyperlipidemia and oxidative stress in high carbohydrate high fat diet induced obese rats. BMC complementary and alternative medicine, 2017. 17: 1-13. [DOI:10.1186/s12906-017-1799-8] [PMID] []
24. Lee, J.H., et al., Red beet (Beta vulgaris L.) leaf supplementation improves antioxidant status in C57BL/6J mice fed high fat high cholesterol diet. Nutrition research and practice, 2009. 3(2): 114. [DOI:10.4162/nrp.2009.3.2.114] [PMID] []
25. Yang, J., et al., Oxidative stress and non-alcoholic fatty liver disease: effects of omega-3 fatty acid supplementation. Nutrients, 2019. 11(4): 872. [DOI:10.3390/nu11040872] [PMID] []
26. Saha, S.K., et al., Correlation between oxidative stress, nutrition, and cancer initiation. International journal of molecular sciences, 2017. 18(7): 1544. [DOI:10.3390/ijms18071544] [PMID] []
27. Chan, S.-H., et al., Oleate-induced PTX3 promotes head and neck squamous cell carcinoma metastasis through the up-regulation of vimentin. Oncotarget, 2017. 8(25): 41364. [DOI:10.18632/oncotarget.17326] [PMID] []
28. Balaban, S., et al., Heterogeneity of fatty acid metabolism in breast cancer cells underlies differential sensitivity to palmitate‐induced apoptosis. Molecular oncology, 2018. 12(9): 1623-1638. [DOI:10.1002/1878-0261.12368] [PMID] []
29. Beyaz, S., et al., High-fat diet enhances stemness and tumorigenicity of intestinal progenitors. Nature, 2016. 531(7592): 53-58. [DOI:10.1038/nature17173] [PMID] []
30. Hu, M.B., et al., High-fat diet‑induced adipokine and cytokine alterations promote the progression of prostate cancer in vivo and in vitro. Oncology Letters, 2018. 15(2): 1607-1615. [DOI:10.3892/ol.2017.7454]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.IUA.MSHD. REC.1398.229



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sepehrian A, Motaghipur R, Ghasemi A. (2024). Evaluation the Effect of Obesity Induced by High-Fat Diet on Lipid Profile, Oxidative Stress Indices and Cell Apoptosis in Wistar Rats and Ovarian Cancer Cell Line. Health Res Develop. 2(3), 35-45. doi:10.61186/jhrd.2.3.35
URL: http://jhrd.trjums.ac.ir/article-1-75-fa.html

سپهریان عاطفه، متقی پور رضا، مشاری جلیل، قاسمی احمد. بررسی اثر چاقی القا شده تحث رژیم غذایی پر چرب بر پروفایل لیپیدی، شاخص های استرس اکسیداتیو و آپوپتوز سلولی در موش های صحرایی مدل ویستار و رده سلولی سرطان تخمدان تحقیق و توسعه سلامت 1403; 2 (3) :45-35 10.61186/jhrd.2.3.35

URL: http://jhrd.trjums.ac.ir/article-1-75-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
پژوهش و توسعه سلامت Health research and development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4707