[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: نمایه ها
..
  اعضای هیات تحریریه بر اساس حروف الفبا

دکتر مجتبی احسانی فر

دکتر زهرا خزیر

دکتر عزیزاله دهقان

دکتر علی دهقانی

دکتر نرجس هزار

دکتر فرزان مددی زاده

دکتر حامد محمدی

دکتر محمد محمدی

دکتر حمیدرضا مجیدیانی

دکتر نورالدین نیکنام

دکتر کرامت‌الله رحمانیان

دکتر بهاره شاطری امیری

دکتر نادر شریفی

..
مشابهت یاب سمیم نور
..
:: دوره 2، شماره 1 - ( بهار 1403 ) ::
جلد _VOLUME__1 شماره __ISSUE_1_ صفحات 191-__LP_11_ برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر مکانیسم‌ اثر خاویار بر بازسازی پوست
طیبه مومنی1 ، عالیه صفامنش2 ، فائزه کاشانیان*3
1- شرکت ایستا صنعت وطن،
2- دانشگاه بیرجند،
3- شرکت ایستا صنعت وطن ، Kashanian@ut.ac.ir
چکیده:   (406 مشاهده)
چکیده
خاویار منبع غنی از پروتئین­ها، اسیدهای چرب چندگانه غیراشباع مانند ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید، نمک‌های معدنی، ویتامین­ها و عناصر کمیاب مانند کلسیم، منیزیم، آهن، مس و سلنیوم می­باشد. اثر اسیدچرب موجود در خاویار به عنوان یک مکمل بالقوه برای بهبود برخی از اختلالات پوستی مانند پیری پوست، سرطان پوست، درماتیت، زخم­های پوستی و ملانوژنز تائید شده است. علاوه بر این، پروتئین­های زیست فعال و پپتیدهای مشتق شده از خاویار به دلیل فعالیت­های گسترده زیستی، از جمله فعالیت­های آنتی اکسیدانی و ضد پیری، در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی مورسابقه و هدف:خاویار، منبعی غنی از مواد مغذی، از دیرباز به عنوان یک غذای لوکس و مقوی شناخته شده است. در سال‌های اخیر، تحقیقات نشان داده است که خاویار نه تنها فواید تغذیه‌ای دارد، بلکه می‌تواند در زمینه‌های آرایشی و درمانی نیز کاربرد داشته باشد. هدف از این مطالعه مروری، بررسی کاربردهای مختلف اسیدهای چرب، پروتئین‌ها مشتق شده از خاویار در محصولات مراقبت از پوست است.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه، پایگاه‌های اطلاعاتی علمی معتبر مانند PubMed، Scopus و Science Direct با استفاده از کلیدواژه‌های مرتبط مانند "خاویار"، "اسیدهای چرب"، "پروتئین‌ها"، "پوست" و "کاربردهای آرایشی و درمانی" مورد جستجو قرار گرفتندو مطالعات منتشر شده به زبان انگلیسی در 10 سال گذشته بررسی و خلاصه شدند.
یافته‌ها: مطالعات نشان داده‌اند که اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه موجود در خاویار، به ویژه ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA)، دارای خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد پیری هستند. همچنین، خاویار منبع غنی از پروتئین‌ها و پپتیدهای مختلف است که می‌توانند به عنوان عوامل مرطوب‌کننده، سفت‌کننده، ضد التهاب و ضد میکروب عمل کنند.
نتیجه‌گیری: خاویار به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب، پروتئین‌ها و پپتیدهای مغذی، می‌تواند به عنوان یک ماده مؤثر در فرمولاسیون محصولات مراقبت از پوست مورد استفاده قرار گیرد. این ترکیبات طبیعی می‌توانند به بهبود سلامت پوست، افزایش طراوت و شادابی آن و پیشگیری از علائم پیری کمک کنند.
د توجه قرار گرفته­اند. خاویار با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد، از سلول‌های پوست در برابر آسیب‌های اکسیداتیو محافظت می‌کند و روند پیری را کند می‌کند و با افزایش سنتز کلاژن، به حفظ استحکام و انعطاف‌پذیری پوست کمک می‌کند. همچنین، خاویار با افزایش تولید اسید هیالورونیک، رطوبت پوست را حفظ کرده و به آن طراوت می‌بخشد. در این مطالعه مروری، سعی شده است کاربردهای مختلف آرایشی، بهداشتی و درمانی اسیدهای چرب مشتق شده از خاویار، به ویژه ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید توضیح داده شود و از سوی دیگر پروتئین‌ها و پپتیدهای مشتق شده از خاویار که پتانسیل بالایی برای مواد آرایشی زیست سازگار و مؤثر دارند، معرفی گردند. بنابراین، خاویار به دلیل اثرات متعدد و مفیدی که بر سلامت پوست دارد، می‌تواند به عنوان یک ماده مؤثر در محصولات مراقبت از پوست مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: خاویار، پوست، محصولات آرایشی و بهداشتی، محصولات مراقبتی پوست
متن کامل [PDF 970 kb]   (141 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/12/22 | پذیرش: 1403/1/1 | انتشار: 1403/3/30
فهرست منابع
1. Bonow M, Rytkönen P. Kalix löjrom caviar-an institutional analysis of the application and implementation of Sweden's first PDO. Spanish J Rural Dev. 2013;43:12-24. [DOI:10.5261/2013.GEN4.06]
2. Nikolaev A, Andrianov D, Burtsev I, Kopylenko L, Kotenev B, Safronov A. International trade in caviar and business perspectives in Russia. Biology, conservation and sustainable development of sturgeons. 2009:321-37. [DOI:10.1007/978-1-4020-8437-9_19]
3. Behbahani Ezz, Yazdi T, Mortazavi, Pour Q. Investigating the nutritional value and health giving role of caviar. Abzian Bushehr National Conference; 2012.
4. Lee K-E, Nho Y-H, Yun SK, Park S-M, Kang S, Yeo H. Caviar extract and its constituent DHA inhibits UVB-irradiated skin aging by inducing adiponectin production. International Journal of Molecular Sciences. 2020;21(9):3383. [DOI:10.3390/ijms21093383] [PMID] []
5. Gessner J, Wirth M, Kirschbaum F, Patriche N. Processing techniques for caviar and their effect on product composition. International Review of Hydrobiology: A Journal Covering all Aspects of Limnology and Marine Biology. 2002;87(5‐6):645-50. https://doi.org/10.1002/1522-2632(200211)87:5/6<645::AID-IROH645>3.0.CO;2-K [DOI:10.1002/1522-2632(200211)87:5/63.0.CO;2-K]
6. Fodor JG, Helis E, Yazdekhasti N, Vohnout B. "Fishing" for the origins of the "Eskimos and heart disease" story: facts or wishful thinking? Canadian Journal of Cardiology. 2014;30(8):864-8. [DOI:10.1016/j.cjca.2014.04.007] [PMID]
7. Barimani S, Hedayatifard M, Motamedzadegan A, Bozorgnia A. Sturgeon caviar and cardiovascular diseases, Caspian Sea wild and farmed beluga, Huso huso caviar and their lipid quality indices. Caspian Journal of Environmental Sciences. 2021;19(3):401-13.
8. Balk EM, Lichtenstein AH. Omega-3 fatty acids and cardiovascular disease: Summary of the 2016 agency of healthcare research and quality evidence review. Nutrients. 2017;9(8):865. [DOI:10.3390/nu9080865] [PMID] []
9. Laviano A, Rianda S, Molfino A, Fanelli FR. Omega-3 fatty acids in cancer. Current Opinion in Clinical Nutrition & Metabolic Care. 2013;16(2):156-61. [DOI:10.1097/MCO.0b013e32835d2d99] [PMID]
10. Burt S. Essential oils: their antibacterial properties and potential applications in foods-a review. International journal of food microbiology. 2004;94(3):223-53. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2004.03.022] [PMID]
11. Meguro S, Arai Y, Masukawa Y, Uie K, Tokimitsu I. Relationship between covalently bound ceramides and transepidermal water loss (TEWL). Archives of dermatological research. 2000;292:463-8. [DOI:10.1007/s004030000160] [PMID]
12. Ekanayake-Mudiyanselage S, Jensen J-M, Proksch E, Aschauer H, Schmook FP, Meingassner JG. Expression of epidermal keratins and the cornified envelope protein involucrin is influenced by permeability barrier disruption. Journal of investigative dermatology. 1998;111(3):517-23. [DOI:10.1046/j.1523-1747.1998.00318.x] [PMID]
13. Ilievska B, Loftsson T, Hjalmarsdottir MA, Asgrimsdottir GM. Topical formulation comprising fatty acid extract from cod liver oil: Development, evaluation and stability studies. Marine Drugs. 2016;14(6):105. [DOI:10.3390/md14060105] [PMID] []
14. Cheung RCF, Ng TB, Wong JH. Marine peptides: Bioactivities and applications. Marine drugs. 2015;13(7):4006-43. [DOI:10.3390/md13074006] [PMID] []
15. Ngo D-H, Vo T-S, Ngo D-N, Wijesekara I, Kim S-K. Biological activities and potential health benefits of bioactive peptides derived from marine organisms. International journal of biological macromolecules. 2012;51(4):378-83. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2012.06.001] [PMID]
16. Pangestuti R, Kim S-K. Bioactive peptide of marine origin for the prevention and treatment of non-communicable diseases. Marine Drugs. 2017;15(3):67. [DOI:10.3390/md15030067] [PMID] []
17. GnanaJobitha G, Annadurai G, Kannan C. Green synthesis of silver nanoparticle using Elettaria cardamomom and assesment of its antimicrobial activity. Int J Pharma Sci Res(IJPSR). 2012;3(3):323-30.
18. Uppala L. A review on active ingredients from marine sources used in cosmetics. SOJ Pharm Pharm Sci. 2015;2:1-3. https://doi.org/10.15226/2374-6866/2/3/00136 [DOI:10.15226/2374-6866/2/3/00130]
19. Dal Bello F, Santoro V, Aigotti R, Medana C, Gastaldi D, Baiocchi C. Caviar versus brill eggs: A novel high performance liquid chromatography‐mass spectrometry application for evaluating cosmetic ingredients composition. European Journal of Lipid Science and Technology. 2017;119(2):1500471. [DOI:10.1002/ejlt.201500471]
20. Hosseini, Wali S, Lashkan B, Aria, Fard A, Amin. Comparison of the biochemical quality of fatty acids of wild and farmed elephant fish (Huso huso) caviar. Aquatic nutrition. 2017;3(2):57-67.
21. Caprino F, Moretti VM, Bellagamba F, Turchini GM, Busetto ML, Giani I, et al. Fatty acid composition and volatile compounds of caviar from farmed white sturgeon (Acipenser transmontanus). Analytica chimica acta. 2008;617(1-2):139-47. [DOI:10.1016/j.aca.2008.02.005] [PMID]
22. Bibus D, Lands B. Balancing proportions of competing omega-3 and omega-6 highly unsaturated fatty acids (HUFA) in tissue lipids. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids. 2015;99:19-23. [DOI:10.1016/j.plefa.2015.04.005] [PMID]
23. Liu M, Yokomizo T. The role of leukotrienes in allergic diseases. Allergology International. 2015;64(1):17-26. [DOI:10.1016/j.alit.2014.09.001] [PMID]
24. Breiden B, Sandhoff K. The role of sphingolipid metabolism in cutaneous permeabilitybarrier formation. Biochimica et Biophysica Acta (BBA)-Molecular and Cell Biology of Lipids. 2014;1841(3):441-52. [DOI:10.1016/j.bbalip.2013.08.010] [PMID]
25. Sinclair AJ, Li D. The significance of alpha-linolenic acid for humans. Journal of Oleo Science. 2001;50(5):373-9. [DOI:10.5650/jos.50.373]
26. Hashimoto M, Hossain S, Al Mamun A, Matsuzaki K, Arai H. Docosahexaenoic acid: one molecule diverse functions. Critical reviews in biotechnology. 2017;37(5):579-97. [DOI:10.1080/07388551.2016.1207153] [PMID]
27. Lorente-Cebrián S, Costa AG, Navas-Carretero S, Zabala M, Laiglesia LM, Martínez JA, et al. An update on the role of omega-3 fatty acids on inflammatory and degenerative diseases. Journal of physiology and biochemistry. 2015;71:341-9. [DOI:10.1007/s13105-015-0395-y] [PMID]
28. de Gruijl FR. UV adaptation: Pigmentation and protection against overexposure. Experimental dermatology. 2017;26(7):557-62. [DOI:10.1111/exd.13332] [PMID]
29. Wagener FA, Carels CE, Lundvig DM. Targeting the redox balance in inflammatory skin conditions. International journal of molecular sciences. 2013;14(5):9126-67. [DOI:10.3390/ijms14059126] [PMID] []
30. Rundhaug JE, Fischer SM. Cyclo‐oxygenase‐2 plays a critical role in UV‐induced skin carcinogenesis. Photochemistry and photobiology. 2008;84(2):322-9. [DOI:10.1111/j.1751-1097.2007.00261.x] [PMID]
31. Calder PC. Mechanisms of action of (n-3) fatty acids. The Journal of nutrition. 2012;142(3):592S-9S. [DOI:10.3945/jn.111.155259] [PMID]
32. Pilkington SM, Watson REB, Nicolaou A, Rhodes LE. Omega‐3 polyunsaturated fatty acids: photoprotective macronutrients. Experimental dermatology. 2011;20(7):537-43. [DOI:10.1111/j.1600-0625.2011.01294.x] [PMID]
33. Cooney M, Goh LT, Lee P, Johns M. Structured Model‐Based Analysis and Control of the Hyaluronic Acid Fermentation by Streptococcuszooepidemicus: Physiological Implications of Glucose and Complex‐Nitrogen‐Limited Growth. Biotechnology progress. 1999;15(5):898-910. [DOI:10.1021/bp990078n] [PMID]
34. Rittié L, Fisher GJ. UV-light-induced signal cascades and skin aging. Ageing research reviews. 2002;1(4):705-20. [DOI:10.1016/S1568-1637(02)00024-7] [PMID]
35. Le LTT, Kim B-K, Chien PN, Choi K-W, Kim H-B, Hwang U-J, et al. Investigating the Anti-Aging Effects of Caviar Oil on Human Skin. In Vivo. 2023;37(5):2078-91. [DOI:10.21873/invivo.13305] [PMID] []
36. Katiyar SK. UV-induced immune suppression and photocarcinogenesis: chemoprevention by dietary botanical agents. Cancer letters. 2007;255(1):1-11. [DOI:10.1016/j.canlet.2007.02.010] [PMID] []
37. Nikolakopoulou Z, Shaikh MH, Dehlawi H, Michael-Titus AT, Parkinson EK. The induction of apoptosis in pre-malignant keratinocytes by omega-3 polyunsaturated fatty acids docosahexaenoic acid (DHA) and eicosapentaenoic acid (EPA) is inhibited by albumin. Toxicology letters. 2013;218(2):150-8. [DOI:10.1016/j.toxlet.2013.01.021] [PMID]
38. Lordani TVA, de Lara CE, Ferreira FBP, de Souza Terron Monich M, Mesquita da Silva C, Felicetti Lordani CR, et al. Therapeutic effects of medicinal plants on cutaneous wound healing in humans: a systematic review. Mediators of inflammation. 2018;2018. [DOI:10.1155/2018/7354250] [PMID] []
39. Baum CL, Arpey CJ. Normal cutaneous wound healing: clinical correlation with cellular and molecular events. Dermatologic surgery. 2005;31(6):674-86. [DOI:10.1097/00042728-200506000-00011]
40. Calder PC. Omega‐3 polyunsaturated fatty acids and inflammatory processes: nutrition or pharmacology? British journal of clinical pharmacology. 2013;75(3):645-62. [DOI:10.1111/j.1365-2125.2012.04374.x] [PMID] []
41. Gahche JJ, Bailey RL, Potischman N, Dwyer JT. Dietary supplement use was very high among older adults in the United States in 2011-2014. The Journal of nutrition. 2017;147(10):1968-76. [DOI:10.3945/jn.117.255984] [PMID] []
42. Kalasariya HS, Patel NB, Yadav A, Perveen K, Yadav VK, Munshi FM, et al. Characterization of fatty acids, polysaccharides, amino acids, and minerals in marine macroalga chaetomorpha crassa and evaluation of their potentials in skin cosmetics. Molecules. 2021;26(24):7515. [DOI:10.3390/molecules26247515] [PMID] []
43. Kim S-K. Marine proteins and peptides: biological activities and applications: John Wiley & Sons; 2013. [DOI:10.1002/9781118375082]
44. Birben E, Sahiner UM, Sackesen C, Erzurum S, Kalayci O. Oxidative stress and antioxidant defense. World allergy organization journal. 2012;5:9-19. [DOI:10.1097/WOX.0b013e3182439613] [PMID] []
45. Rinnerthaler M, Bischof J, Streubel MK, Trost A, Richter K. Oxidative stress in aging human skin. Biomolecules. 2015;5(2):545-89. [DOI:10.3390/biom5020545] [PMID] []
46. Agrawal R, Hu A, Bollag WB. The Skin and Inflamm-Aging. Biology. 2023;12(11):1396. [DOI:10.3390/biology12111396] [PMID] []
47. Kim S, Na GH, Jung HM, Han SH, Han J, Koo YK. Enzyme-treated caviar extract ameliorates melanogenesis in UVB-induced SKH-1 hairless mice. Biochemical and Biophysical Research Communications. 2023. [DOI:10.1016/j.bbrc.2023.05.016] [PMID]
48. Dehghan H, Nezhad ZS, Saadat S. Antioxidant activities of white tea extract, bisabolol, liposomal soy peptides, hydrolysed silk proteinand caviar extract. The 6th National Conference of Medicinal Plants, Traditional Medicine and Organic Agriculture. 2019.
49. Chen B, Yu L, Wu J, Qiao K, Cui L, Qu H, et al. Effects of collagen hydrolysate from large hybrid sturgeon on mitigating ultraviolet B-induced photodamage. Frontiers in Bioengineering and Biotechnology. 2022;10:908033. [DOI:10.3389/fbioe.2022.908033] [PMID] []
50. Park J, Jung H, Jang B, Song H-K, Han I-O, Oh E-S. D-tyrosine adds an anti-melanogenic effect to cosmetic peptides. Scientific Reports. 2020;10(1):262. [DOI:10.1038/s41598-019-57159-3] [PMID] []
51. Kushwaha P, Mishra P. Electronic spectra, excited-state geometries and molecular electrostatic potentials of aromatic amino acids. Journal of Photochemistry and Photobiology A: Chemistry. 2000;137(2-3):79-86. [DOI:10.1016/S1010-6030(00)00369-5]
52. Sylvestre JP, Bouissou C, Guy R, Delgado‐Charro M. Extraction and quantification of amino acids in human stratum corneum in vivo. British journal of Dermatology. 2010;163(3):458-65. [DOI:10.1111/j.1365-2133.2010.09805.x] [PMID]
53. Na GH, Kim S, Jung HM, Han SH, Han J, Koo YK. Skin Anti-Aging Efficacy of Enzyme-Treated Supercritical Caviar Extract: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Clinical Trial. Nutrients. 2023;16(1):137. [DOI:10.3390/nu16010137] [PMID] []
54. Marotta F, Polimeni A, Solimene U, Lorenzetti A, Minelli E, Jain S, et al. Beneficial modulation from a high-purity caviar-derived homogenate on chronological skin aging. Rejuvenation Research. 2012;15(2):174-7. [DOI:10.1089/rej.2011.1274] [PMID]
55. Yoshino A, Polouliakh N, Meguro A, Takeuchi M, Kawagoe T, Mizuki N. Chum salmon egg extracts induce upregulation of collagen type I and exert antioxidative effects on human dermal fibroblast cultures. Clinical Interventions in Aging. 2016:1159-68. [DOI:10.2147/CIA.S102092] [PMID] []
56. Fortunato AT, Gonçalves MM, Colusse GA, Adonski CB, Borges BP, Carneiro J. Stability and Sensory Evaluation of an Innovative Antiaging Formulation Based on Marine Ingredients. Brazilian Archives of Biology and Technology. 2021;64. [DOI:10.1590/1678-4324-2021200429]
57. Макушкин МС, Лапшин В. Моделирование взаимосвязей между квантилями доходностей российских и иностранных фондовых рынков для оценки рыночных рисков. Статистические методы анализа экономики и общества. 2020;12:109.
58. Kondo T, Hearing VJ. Update on the regulation of mammalian melanocyte function and skin pigmentation. Expert review of dermatology. 2011;6(1):97-108. [DOI:10.1586/edm.10.70] [PMID] []
59. Ando H, Kondoh H, Ichihashi M, Hearing VJ. Approaches to identify inhibitors of melanin biosynthesis via the quality control of tyrosinase. Journal of Investigative Dermatology. 2007;127(4):751-61. [DOI:10.1038/sj.jid.5700683] [PMID]
60. Park J, Kim D, Lee M, Han S, Jun W, Jung HM, et al. Enzyme-treated caviar prevents UVB irradiation-induced skin photoaging. Marine Drugs. 2022;20(11):685. [DOI:10.3390/md20110685] [PMID] []
61. Shivhare S, Malviya K, Malviya K, Jain V. A review: Natural skin lighting and nourishing agents. Research Journal of Topical and Cosmetic Sciences. 2013;4(1):21-5.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Momeni T, Safamanesh A, Kashanian F. (2024). A Review of the Mechanisms of Caviar Action on Skin Regeneration. Health Res Develop. 2(1), 76-91. doi:10.61186/jhrd.2.1.76
URL: http://jhrd.trjums.ac.ir/article-1-51-fa.html

مومنی طیبه، صفامنش عالیه، کاشانیان فائزه. مروری بر مکانیسم‌ اثر خاویار بر بازسازی پوست تحقیق و توسعه سلامت 1403; 2 (1) :91-76 10.61186/jhrd.2.1.76

URL: http://jhrd.trjums.ac.ir/article-1-51-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 1 - ( بهار 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
پژوهش و توسعه سلامت Health research and development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4703